Unread 11-14-2007, 05:31 AM
mawebservices mawebservices is offline
Junior Member
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
  #1  
Default Javascript error - um is not defined

Hi,

We have just implemented udm onto our website. Everything is going fine, however with the Firefox web developer toolbar we are occassionally getting a javascript error. In spite of the error, our menus are working without a problem. The error only appears after you roll over the menus (and then, only randomly), and there is no particular page where the error does occur.

Errors are -
'um in not defined' udm-dom.js line 10.

'm has no properties' udm-dom.js line 10 (which then gets into a loop).

'document.defaultView has no properties' udm-dom.js line 10.

Has anyone come across this problem before? Unfortunately I cannot post a link to the site, as it is in development at the moment.

Regards,
Linda Simpson
Reply With Quote
Unread 11-18-2007, 09:11 PM
mawebservices mawebservices is offline
Junior Member
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
  #2  
Question

Hi,

Our website will be going live shortly, and we wanted to solve this problem before we went live. If no one has seen the error before, are there any suggestions as to what the issue might be?

I have replaced the udm-dom.js file a couple of times with the original download, so I'm fairly sure that it isn't a corrupt file and we aren't using any extensions at this time.

Could it be a problem that we have to encode using utf-8?

Any help/ suggestions that can be provided would be appreciated.

Regards,
Linda
Reply With Quote
Unread 11-19-2007, 04:02 PM
vinyl-junkie vinyl-junkie is offline
Moderator
Join Date: Aug 2007
Posts: 114
  #3  
Default

I haven't run into this myself, but one thing I can suggest is that you validate your web page. Many times, you will get errors because your HTML isn't well-formed. The above tool will tell you if that is at least part of your problem.
__________________
Music Around The World - Collecting tips, trade
and want lists, album reviews, & more
SNAP to it!
Reply With Quote
Unread 11-19-2007, 04:52 PM
bcarl314 bcarl314 is offline
Senior Member
Join Date: Aug 2007
Posts: 141
  #4  
Default

Another possible problem would be if you have the paths to your javasript files incorrect. If the udm-custom, udm-control etc don't load.

I'd check those as well.
Reply With Quote
Unread 11-19-2007, 10:01 PM
mawebservices mawebservices is offline
Junior Member
Join Date: Oct 2007
Posts: 3
  #5  
Default

Thanks for the tips. We thought everything was valid, but after another check, there were a few problems.

We've checked the path name to the js files - which are all fine, and the site is now XHTML compliant again.

Would this be the sort of error you would get if you tried to use the flyouts if the page hadn't fully loaded? Not that our site is that large, but the nav list is pretty large.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.0.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.